Overig

Wil je verbouwen, zelf bouwen of verkennen wat aan je huis beter kan? Architecten van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) geven gratis advies. De architectenwinkel is wekelijks op zaterdag geopend op een groot aantal locaties door heel Nederland. Schrijf je hier in, en like ons op facebook!

architectenwinkel delft

buitenruimte monumentbuitenruimte monument

studiomarsman verzorgde op 20 juni 2012 samen met A4-vastgoedadvies op uitnodiging van Techniek Ontmoetings Punt en DelftDesign een model dat de mogelijke invulling van een bouwenvelop in de Spoorzone Delft laat zien. De koppeling van tekenen en rekenen zijn daarbij essentieel omdat een gezonde financiële basis een voorwaarde is voor het slagen van dit project, dat de gemeente delft in eigen regie aan het doen is. Met deze methode, ontwikkeld door Cypress, is in real time te bestuderen wat verschillende mogelijke ruimtelijke invullingen voor visueel en financieel effect hebben. Op basis daarvan is het beleid te bepalen, zowel voor de gemeente als voor ontwikkelaars.

 

 

Bij het plannen en inrichten van exposities tekenen veel musea met de hand de wandaanzichten uit. Bij de Lakenhal dacht men: dat kan slimmer. studiomarsman heeft het gehele interieur voor hen gedigitaliseerd, zodat ook vormgevers met de digitale bestanden kunnen werken.

De OntwerpwinkelDelft heeft in opdracht van het Stimuleringsfonds voor Architectuur een onderzoek gedaan naar innovatieve benaderingen voor stedenbouwkundige opgaven in de regio Delft. studiomarsman heeft zich gericht op de Spoorzone, waar tijdelijke invulling wordt gepropageerd door “Gebruik de Lege ruimte” en de Harnaschpolder, waar particulier initiatief wordt gestimuleerd met (C)PO. De inventarisatie krijgt vervolg middels een symposium in november 2012.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is voor de woningbouw de contractvorm van de toekomst: de eindgebruiker bepaalt! Meer kwaliteit voor minder geld.

Uit de specifiek voor de HarnaschPolder georganiseerde workshop CPO van DelftDesign is een nieuw initiatief voortgekomen:

Bouw zelf in Delft

studiomarsman wil geïnteresseerden graag op weg te helpen.

De OntwerpwinkelDelft helpt particulieren met bouw- of verbouwingsplannen. studiomarsman doet ook mee!
Zeven jonge architecten met vakgebied brede expertise houden elke twee weken spreekuur.
Dat is voor u vrijblijvend. U krijgt inzicht in de mogelijkheden voor uw situatie. Of u nu een eigen huis wilt bouwen, de zolder isoleren of nieuwe deurkrukken wilt bestellen.

studiomarsman schrijft in ‘visie’ een column over de nieuwe rol van de architect.
2011, Aprilnummer. Zie ook PPP voor een voorbeeld van die nieuwe rol. Dit model is ook getoond tijdens een lezing bij TOP in Delft op 6 april 2011.

column-architect

De verbouwing van ons huis is vastgelegd door de Vereniging Eigen Huis in de rubriek “Nooitgedacht”, een tekst vol tips en aandachtspunten als je wilt verbouwen!

villa nooitgedacht ts9